PRIPREMA

  1. Luk i češnjak nasjeckajte ili naribajte. Pomiješajte ih s ostalim sastojcima i dobro umijesite. Oblikujte ćuftice veličine oraha (dobit ćete ih 25 do 28).
  2. Ostavite ih sa strane dok pripremate umak od rajčica. Na ulju kratko popržite brašno, dodajte sok od rajčica i, neprestano miješajuću, pustite da zakipi.
  3. Ulijte vodu i kad ponovno zakipi, ubacite ćuftice. Pažljivo promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Kad je jelo gotovo, dodajte začinsko bilje.

SAVJET

Ako nemate svjež ružmarin ili bosiljak, možete dodati i suhe, ali tada ih umiješajte tijekom kuhanja.

Kofte je izvorni turski naziv za ćufte. Najčešće se pripremaju od mljevenog mesa i naribanog luka, oblikuju u loptice, valjuške ili duguljaste paštete, koje se potom peku na roštilju ili kuhaju

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte