priprema

  1. Očistite brokulu, razdvojite je na cvjetiće i skuhajte u posoljenoj vodi. Ohladite je naglo pod mlazom hladne vode i ocijedite. Vodu od kuhanja brokule sačuvajte.
  2. Operite pileći file i narežite ga na komadiće. Očistite đumbir, čili papričicu. Oboje nasjeckajte. Oljuštite luk i narežite ga na tanke trakice.
  3. Očistite mrkvu i narežite je na manje komadiće. Zagrijte ulje u tavici i pržite đumbir, čili papričicu i luk. Dodajte meso i pirjajte ga dok se ne zazlati.
  4. Sve začinite curryjem, pospite brašnom, promiješajte, dodajte 250 ml temeljca od brokule i vrhnja za kuhanje i zakuhajte.
  5. Dodajte mrkvu i kuhajte dok mrkva i meso ne omekšaju i umak se reducira na odgovarajuću gustoću.
  6. Pred kraj kuhanja dodajte brokulu, nasjeckani kikiriki i korijandar. Posolite i maknite s vatre. Poslužite s rižom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte