priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ocijedite kiseli kupus. Ogulite jabuke, raščetvorite, uklonite koštice te narežite na kockice veličine 1 cm. Umiješajte ih u kiseli kupus.
  2. Potom raspodijelite kupus po dnu posude za pečenje. Dodajte lovor, malo posolite, popaprite i dodajte šećera.
  3. Operite meso, posušite, stavite na kupus te ulijte jabukovaču. Poklopite kalup te pecite oko 45 minuta.
  4. U međuvremenu ogulite krumpir, operite, narežite na kockice pa kuhajte oko 20 minuta u slanoj vodi. Ugrijte mlijeko i maslac.
  5. Ocijedite krumpir te protisnite u pire. Umiješajte mlijeko i maslac. Začinite muškatnim oraščićem i solju. Poslužite meso na kupusu s pire-krumpirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte