priprema

  1. Za tijesto u velikoj posudi pomiješajte brašno i sol. U drugoj posudi izmiješajte vodu, jaje, bjelanjak i ocat.
  2. Maslac natanko narežite pa ga pomiješajte s brašnom tako da dobijete mrvice. U sredini napravite udubljenje i u njega dodajte sve tekuće sastojke.
  3. Promiješajte vilicom pa mijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite tijesto da odstoji najmanje jedan sat prije pripreme jela.
  4. Za nadjev pirjajte luk na ulju 3 minute, na srednje jakoj vatri. Dodajte mljeveno meso pa pirjajte dok ne potamni, oko 5 minuta.
  5. Isključite ploču pa umiješajte kim, vinski ocat, šećer, sol i papar. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  6. Tijesto razvaljajte i narežite na 8 jednakih krugova. Na polovicu svakog stavite po žlicu smjese pa preklopite drugom polovicom. Rubove čvrsto stisnite ili pritisnite vilicom.
  7. Empanade stavite na namašćeni lim (ili obložen papirom za pečenje). Lagano ih premažite uljem, izbodite vilicom i pecite 10-15 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte