U tavici zagrijte ulje, dodajte oguljeni i nasjeckani luk te papriku narezanu na kockice. Pirjajte na srednje jakoj vatri oko 3 minute. Zatim pojačajte vatru i dodajte meso.
Pirjajte 6 minuta, dodajte masline, kim, ljutu papričicu i grožđice. Posolite i popaprite pa pirjajte dok ne ispari višak tekućine. Ostavite nadjev da se ohladi.
Umijesite maslac i svježi kravlji sir s brašnom. Ako je tijesto pretvrdo, dodajte malo vode. Smjesu razdijelite na tri dijela, umotajte u foliju i ostavite na hladnom oko 30 minuta.
Nakon što tijesto odstoji, razvaljajte ga na podlozi pa izrežite krugove promjera 10 cm.
U sredinu svakog kruga stavite 1-2 žlice punjenja, rubove premažite vodom, preklopite i pritisnite vilicom.
Tako pripremljene empanade premjestite na lim obložen papirom za pečenje, premažite ih razmućenim jajem i pecite oko 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.