priprema

  1. Istucite medaljone. Omotajte ih sa po 1 kriškom slanine i povežite. Tost smrvite u blenderu. Orahe nasjeckajte tako da komadići ne budu presitni.
  2. Luk kozjak ogulite i narežite na kockice, a zatim ga pirjajte na 10 g maslaca tako da postane staklast. Dodajte mu začinsko bilje, tost i orahe.
  3. Pećnicu unaprijed zagrijte na 200 stupnjeva (pećnice na vrući zrak se ne preporučuju).
  4. U tavi koja se može staviti u pećnicu zagrijte ulje i 10 g maslaca, a zatim prepecite medaljone, oko 2 minute sa svake strane.
  5. Maknite tavu sa štednjaka pa posolite i popaprite medaljone.
  6. Preostali maslac pomiješajte sa smjesom s orasima, začinite smjesu, rasporedite je po medaljonima, oblikujte poklopce i lagano ih pritisnite.
  7. Pecite oko 5 minuta u pećnici, dok poklopci ne poprime zlatnosmeđu boju.
  8. Uz medaljone poslužite pikantne zapečene krumpire, mrkve i brokulu pirjane na maslacu ili pirjane gljive.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte