PRIPREMA

  1. Nasjeckajte ljutiku i gljive pa pržite na 2 žlice ulja dok ne ispari tekućina. Nasjeckajte peršin. Pomiješajte s koncentratom rajčice te začinite.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pržite file na preostalom ulju oko 5 minuta, začinite pa izvadite. Izvaljajte tijesto s papirom na limu.
  3. Sa kraće strane odrežite 2 trake (širine 3 cm). Odvojite bjelance od žumanca. Rubove tijesta premažite bjelancem. Na jednu polovicu pospite krušne mrvice.
  4. Po tome raspodijelite polovicu smjese od gljiva tako da ostavite slobodan rub širine 2-3 cm. Na to stavite file te raspodijelite preostalu smjesu od gljiva.
  5. Preklopite tijestom te pritisnite rubove. Razmutite žumance i mlijeko pa time premažite tijesto.
  6. Stavite na to ukras od traka tijesta i pecite 25-30 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte