priprema

  1. Začinite meso solju i paprom, a kožu zarežite da se masnoća može otopiti. Operite i očistite poriluk, a ga zatim narežite na kolute. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
  2. Meso popržite na biljnoj masti, kožom prema dolje, pa izvadite. Umaku od prženja dodajte sok od jabuka. Umiješajte škrobno brašno pa kuhajte oko 1 minutu.
  3. Dodajte poriluk, na to stavite meso, poklopite i pecite oko 20 minuta. Operite jabuke, očistite ih te narežite na ploške. Dodajte ih te pecite još 10-15 minuta.
  4. Začinite solju, paprom i šećerom pa umiješajte vrhnje.
  5. Prije posluživanja meso narežite na ploške i poslužite ga sa jabukama i matovilcem. Ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte