priprema

  1. U mesni temeljac stavite papar, zakuhajte i dodajte govedinu u komadu. Smanjite vatru na minimum, poklopite i kuhajte meso oko 90 min.
  2. Juha više ne smije vreti. Malo prije kraja kuhanja očistite, operite i posušite medvjeđi luk te mu sitno nasjeckajte tvrde peteljke.
  3. Zakuhajte 250 ml vrhnja, dolijte oko 200 ml juhe od kuhanja mesa pa kuhajte umak na jakoj vatri dok se ne smanji za pola.
  4. Tada umutite škrob s bijelim vinom, umiješajte ga u umak te prokuhajte 10-ak min da se ne zgusne.
  5. Umak pikantno začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  6. Stucite ostatak vrhnja pa ga s medvjeđim lukom umiješajte u umak i kratko izmiksajte štapnim mikserom.
  7. Kuhano meso izvadite iz juhe, narežite na odreske i poslužite uz umak od medvjeđeg luka. Stavite i nekoliko listova za dekoraciju.
  8. Uz ovako pripremljeno meso najbolje prija kuhani slani krumpir ili okruglice od kruha.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte