priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 80 stupnjeva. Špinat očistite i operite pa ga ugrijte na žlici ulja. Potom ga zgnječite, nasjeckajte i začinite.
  2. Odreske operite, stucite i začinite. Premažite ih punomasnim vrhnjem. Po tome raspodijelite špinat, smotajte i učvrstite. Svitke uvaljajte u brašno.
  3. Preostalo ulje ugrijte pa svitke popržite sa svih strana do zlatnožute boje. Izvadite ih pa ih ostavite poklopljene u pećnici 8-10 minuta.
  4. Rajčice operite i prerežite. Češnjak oljuštite i nasjeckajte, a potom zajedno s rajčicama popržite u tavi. Ulijte temeljac i ostavite da vrije oko 2 minute.
  5. Umiješajte vrhnje, zakuhajte i začinite. Poslužite sa svitcima i ukrasite listićima korijandra. Odličan prilog je tjestenina.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte