priprema

  1. Na srednjoj temperaturi rastopite maslac, dodajte brašno i lagano neprestano miješajte oko 2 minute (dok brašno lagano ne potamni).
  2. Ulijte hladno mlijeko pa dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Dodajte po prstohvat soli, papra i muškatnog oraščića pa lagano miješajte žlicom dok se bešamel ne zgusne. Sklonite s vatre.
  3. Odvojeno razmutite vilicom svako jaje, dodajte prstohvat soli, ulijte hladno mlijeko i dobro izmiješajte.
  4. Na dobro zagrijanom ulju ispecite kriške tosta koje ste prethodno s obje strane umočili u smjesu od jaja i mlijeka.
  5. Tost ispecite tako da s obje strane poprimi zlatnožutu boju. Stavite na salvetu da upije višak masnoće.
  6. Četiri kriške tosta tanko premažite bešamelom, pospite polovicom naribanog sira pa prekrijte ploškama šunke i sušenog vrata.
  7. Tanko premažite bešamelom i poklopite preostalim kriškama tosta. Potom opet tanko premažite bešamelom, pospite ostatkom naribanog sira, stavite na lim pa pecite 10 minuta na 210 stupnjeva.
  8. Dok se sendviči peku, ispržite preostala dva jaja na oko. Gorgonzolu usitnite u posudici.
  9. Pečene sendviče izvadite iz pećnice, dva pospite gorgonzolom, a na druga dva stavite po jedno jaje na oko. Sendviče vratite u pećnicu i pecite ih 2 minute.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte