priprema

  1. Operite krumpir pod mlazom vode. Potom ga kuhajte oko 15 minuta u slanoj vodi. Ocijedite krumpir, po želji ogulite te ostavite da se malo ohladi.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. narežite slaninu na trake. Očistite šampinjone, te narežite na tanke ploške.
  3. Ugrijte ulje u tavi. Pržite slaninu i šampinjone 5-6 minuta uz stalno miješanje (dok slanina ne postane hrskava). Potom posolite i popaprite.
  4. Narežite krumpir na ploške. Stavite mješavinu gljiva u kalup za složenac. Po tome poslažite krumpir.
  5. Razmutite jaja te ih dobro posolite i popaprite. Prelijte smjesu jednakomjerno po krumpiru te pecite 20-30 minuta dok se ne napravi zlatnožuta kora.
  6. Potom frittatu pospite nasjeckanim peršinom te odmah poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte