PRIPREMA

  1. Meso narežite na odreske i premažite dobro pomiješanim namazom od naribanog luka, ulja, senfa, limunova soka, soli, papra i origana. Ostavite meso barem dva sata da upije tu suhu marinadu. Jedan za drugim odreske nabodite na šipku za pečenje pilića u pećnici. Pecite na 200 stupnjeva, da postane sasvim mekano. Najprije će se zarumenjeti vanjski sloj mesa; tada ga izvadite, odrežite taj porumenjeni dio pa vratite da se dalje peče. Nastavite tako dok se sve ne ispeče.
    Da biste umotali giros, potrebne su vam lepinje (ili, kao zamjena, tortilje), lagano ih zagrijte na malo ulja u tavi. Za prilog tanko narežite rajčice, luk, priredite tzatziki, kiselo vrhnje razmutite s malo bijelog vina i začinite; možete upotrijebiti i kečap, senf…

SAVJET

Ispod mesa koje se peče svakako stavite lim za pečenje na koji će kapati masnoća s mesa.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte