priprema

  1. Oljuštite i narežite luk. Ogulite krumpir te ga narežite na kockice. Posušite meso, popržite na maslacu, začinite pa izvadite.
  2. Zatim popržite luk i mrkvu na toj masnoći. Dodajte meso, umiješajte koncentrat rajčice te začinite crvenom paprikom i kimom.
  3. Pirjajte uz miješanje, ulijte temeljac te kuhajte oko 90 minuta.
  4. Narežite peciva na ploške i prelijte vrućim mlijekom. Nasjeckanu ljutiku propirjajte na maslacu, dodajte peršin. To sve dodajte pecivima. Umiješajte jaja, začinite.
  5. Neka odstoji 10 minuta. Po potrebi dodajte mlijeka ili krušne mrvice. Oblikujte okruglice, stavite ih u kipuću vodu oko 20 minuta.
  6. Gulašu dodajte vrhnje te začine. Poslužite s okruglicama i ukrasite po želji.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte