PRIPREMA

  1. Oljuštite luk pa ga narežite na trake. Oljuštite češnjak te ga narežite na kockice. Operite i očistite rajčice pa narežite na kockice. Operite i posušite meso.
  2. U posudi za pečenje zagrijte ulje pa postupno popržite meso na jakoj vatri. Na masnoći od prženja popržite luk i češnjak. Meso vratite u posudu za pečenje.
  3. Začinite solju, paprom i čilijem. Umiješajte koncentrat rajčice te kratko pržite. Ulijte vino i temeljac. Dodajte rajčice, zakuhajte pa kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko
    90 minuta, dok meso ne omekša.
  4. Očistite šampinjone, narežite ih na ploške te dodajte 20 minuta prije kraja kuhanja. Po potrebi dolijte 100-200 ml vode.
  5. Začinite gulaš solju, paprom, čilijem i prstohvatom šećera. Operite peršin, protresite, nasjeckajte listiće te pospite gulaš. Odličan prilog je tjestenina ili svježi bijeli kruh.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte