priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 250 °C. Stavite na radnu površinu 4 ploške slanine (da se preklapaju) pa na to dodajte meso.
  2. Prekrijte s druge 4 ploške slanine te omotajte kuhinjskim koncem. Premažite uljem.
  3. Zagrijte tavu za pečenje s debelim dnom pa popržite meso sa svih strana (oko 5 minuta, do zlatnožute boje).
  4. Provucite grančicu ružmarina ispod kuhinjskog konca kojim je omotano meso. Stavite tavu u pećnicu pa pecite 25 minuta.
  5. Zatim mesu dodajte maslac, vino i grožđe pa pecite još 25 minuta. Izvadite tavu iz pećnice, prekrijte aluminijskom folijom te ostavite da odstoji 15 minuta.
  6. U međuvremenu pripremite umak: sve sastojke (nasitno nasjeckane) pomiješajte u posudi.
  7. Stavite meso na dasku za rezanje pa ga narežite na ploške. Umiješajte umak od gorušice u umak od pečenja pa poslužite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte