PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Govedinu istrljajte solju, paprom i ružmarinom. Stavite je na nauljen lim te pecite 2 sata. Povremeno okrećite.
  2. Krumpir, mrkvu i luk ogulite te narežite na veće kocke. Nakon sat vremena dodajte ih mesu, prelijte masnoćom od pečenja i začinite solju i paprom.
  3. U zdjelicu stavite metvicu, šećer i 2 žlice kipuće vode. U umak od pečenja na kraju umiješajte oko 150 ml vode i mješavinu metvice i šećera.
  4. Umak zgusnite brašnom te po potrebi začinite solju.

Prilikom kupnje govedine pripazite na sljedeće: ona treba biti čvrsta na dodir;
a ako je u nijansi od crvene do crvenkastosmeđe boje, stara je. Ako je komad mesa tvrd, taman i suh, vjerojatno već dugo stoji. Starost janjetine možete ocijeniti po boji: blijedoružičasta otkriva da je meso mlado, a tamnija da je staro.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte