priprema

  1. Pomiješajte meso u velikom loncu s lukom i mrkvom te dodajte papar i začinsko bilje. Ulijte vino te ostavite da se marinira najmanje 4 sata, najbolje preko noći.
  2. Ocijedite mariniranu mješavinu te marinadu i začine ostavite po strani. Razdvojite meso i povrće. Pržite slaninu u loncu na ulju oko 3 minute.
  3. Dodajte ocijeđeno meso te popržite sa svih strana. Posolite, dodajte povrće pa pirjajte dok tekućina ne ispari.
  4. Potom prelijte marinadom te ostavite da se pirja oko 90 minuta na laganoj vatri. Po potrebi dolijte temeljac.
  5. Kad meso omekša, zgusnite umak tako da dodate razmućeni maslac s brašnom. Potom ostavite da još malo lagano vrije.
  6. Odličan prilog su šampinjoni i ljutika prženi na maslacu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte