priprema

  1. Operite krumpir i skuhajte ga s korom u slanoj vodi. Nasjeckajte luk i pecite ga na vrućoj masti dok ne zažuti. Dodajte kiseli kupus, kim i sol pa sve kratko izdinstajte zajedno.
  2. Dodajte dimljenu svinjsku vratinu izrezanu na komade. Promiješajte, zalijte vodom ako je potrebno i dinstajte dok ne omekša. Izrežite hladne krumpire na ploške.
  3. Namastite posudu za pečenje. Posložite pola narezanih krumpira u zdjelu za pečenje, zasolite i popaprite.
  4. Prekrijte slojem kiselog kupusa i mesom pa na to posložite ostatak krumpira. Po želji još malo poslolite i popaprite. Stavite posudu za pečenje u vruću pećnicu i pecite na 170 °C oko 15 minuta.
  5. Istucite jaja i prelijte ih preko krumpira te sve pospite ribanim sirom. Vratite zdjelu natrag u pećnicu i pecite još cca 10 minuta dok se sir ne otopi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte