priprema

  1. Oljušteni i nasjeckani luk i češnjak propirjajte na ulju, dodajte 3 žlice crvene paprike, mažuran, timijan i kumin pa sve zajedno popržite.
  2. Tada umiješajte ocat i koncentrat rajčice. Meso operite i posušite kuhinjskim papirom, narežite ga na kockice te pirjajte s lukom i začinima dok malo ne porumeni.
  3. Posolite ga, popaprite i podlijte pasiranom rajčicom i juhom, poklopite i ostavite da krčka 60 min na tihoj vatri.
  4. U međuvremenu očistite i operite papriku te je nasjeckajte na sitne kockice. Dodajte papriku mesu pa ga kuhajte još 20-ak min.
  5. Očistite gljive, prebrišite ih vlažnom krpom i narežite na ploške.
  6. Pokapajte ih limunom i zajedno s ostatkom crvene paprike i graškom umiješajte u gulaš pa ga kuhajte još 10-ak min.
  7. Gotovo jelo po želji ukrasite sjeckanim vlascem i ribanom koricom limuna.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte