priprema

  1. Operite i posušite meso, narežite ga na kocke te stavite u plitku zdjelu. Oljuštite i nasjeckajte luk i mrkvu. Dodajte meso zajedno s uljem i cimetom te sve dobro promiješajte.
  2. Potom poklopite i stavite u hladnjak da se marinira oko dva sata. Pržite meso 2-3 min, začinite pa izvadite.
  3. Dodajte masnoći od prženja vino i temeljac pa reducirajte da ostane 200 ml tekućine. Zgusnite dodavanjem škroba.
  4. Prerežite kruške, uklonite koštice te, osim jedne polovice, ogulite i narežite na kockice. Dodajte umaku kockice kruške, med, limunovu koru i meso.
  5. Kuhajte oko 8 min na laganoj vatri. Preostalu krušku narežite na ploške. Začinite gulaš te poslužite s ploškama kruške i timijanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte