priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pripremite povrće te narežite celer na komade. Blanširajte ga oko 3 minute u slanoj vodi.
  2. Izvadite i ocijedite (sačuvajte tekućinu od kuhanja). Oplahnite i ocijedite celer. Prerežite tikvicu po dužini pa narežite na ploške.
  3. Rastopite maslac pa napravite zapršku od brašna. Dodajte 300 ml tekućine od kuhanja i mlijeko pa kuhajte 3 minute. U tome rastopite sir.
  4. Razmutite žumance i vrhnje, dodajte umaku, ali nemojte više kuhati. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  5. Raspodijelite povrće po kalupu za složenac premazanim maslacem, prelijte umakom te pecite 20 minuta. Nakon 15 minuta pospite pinjolima.
  6. Operite pileća prsa, posušite, posolite i popaprite. Pržite na vrućem ulju s obje strane oko 8 minuta. Poslužite na povrću iz pećnice te po želji pospite pinjolima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte