priprema
- U posudi dobro izmiješajte mljevenu junetinu sa solju i paprom.
- U manjoj posudi pomiješajte senf, kečap i majonezu.
- Rajčicu operite i narežite na ploške. Luk očistite, operite i narežite. Listove salate operite pod mlazom hladne vode.
- Od mesa oblikujte okrugice, sploštite ih pa ispecite na roštilju s obje strane.
- Lepinje ili kajzerice razrežite i kratko ugrijte na roštilju s prerezanom stranom prema dolje.
- Na jednu polovicu namažite pripremljeni umak. Stavite list salate, a potom pečenu pljeskavicu, plošku rajčice i nasjeckan luk.
- Poklopite drugom polovicom peciva i poslužite.
Hamburger je sendvič koji potječe iz Njemačke, odakle su ga iseljenici donijeli u Ameriku. Iako postoji mnogo vrsta hamburgera, najčešća je ova: između dvije polovice peciva stave se pečena pljeskavica od mljevenog mesa, umak, salata, rajčica i luk.