priprema

  1. U posudi dobro izmiješajte mljevenu junetinu sa solju i paprom.
  2. U manjoj posudi pomiješajte senf, kečap i majonezu.
  3. Rajčicu operite i narežite na ploške. Luk očistite, operite i narežite. Listove salate operite pod mlazom hladne vode.
  4. Od mesa oblikujte okrugice, sploštite ih pa ispecite na roštilju s obje strane.
  5. Lepinje ili kajzerice razrežite i kratko ugrijte na roštilju s prerezanom stranom prema dolje.
  6. Na jednu polovicu namažite pripremljeni umak. Stavite list salate, a potom pečenu pljeskavicu, plošku rajčice i nasjeckan luk.
  7. Poklopite drugom polovicom peciva i poslužite.

Hamburger je sendvič koji potječe iz Njemačke, odakle su ga iseljenici donijeli u Ameriku. Iako postoji mnogo vrsta hamburgera, najčešća je ova: između dvije polovice peciva stave se pečena pljeskavica od mljevenog mesa, umak, salata, rajčica i luk.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte