Meso očistite od kožice, operite ga hladnom vodom, osušite papirnatom salvetom, narežite na veće kocke i istrljajte mljevenim paprom.
Češnjak ogulite pa četiri češnja nasitno nasjeckajte. Otrgnite listiće timijana, izmiješajte ih s nasjeckanim češnjakom, pospite meso i promiješajte.
Očistite povrće, operite ga i narežite na veće komade. U tavi zagrijte 2 žlice ulja pa meso naglo ispržite sa svih strana.
Izvadite ispečeno meso, u tavu dodajte preostalo ulje i popržite povrće.
Dodajte preostale češnjeve češnjaka, umiješajte pire od rajčica i vino pa pričekajte dok gotovo potpuno ne ishlapi.
Smjesu prebacite u posudu za pečenje, dodajte bujon i meso, posolite, pokrijte drugom posudom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C oko 3 sata.