priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Operite janjeće filee, potapkajte ih ubrusom te natrljajte solju i paprom.
  2. U tavici zagrijte 2 žlice ulja pa popržite meso sa svih strana dok ne dobije lijepu rumenu boju.
  3. Izvadite komade mesa iz tave te ih pecite još otprilike 20 min u pećnici. Očistite lisičice pa ih prerežite popola. Oljuštite luk.
  4. Operite jabuku, raščetvorite je, očistite od koštica te je, kao i luk, narežite na kriščice, odnosno polumjesece.
  5. U tavu s masnoćom od mesa dodajte posljednju žlicu ulja pa pirjajte lisičice dok ne omekšaju i porumene.
  6. Izvadite gljive pa na istoj tavi propirjajte luk i kriščice jabuka, podlijte ih juhom i calvadosom te prokuhajte oko 5 min.
  7. Zatim vratite gljive, umiješajte med i ostavite da sve zajedno krčka 2 min na tihoj vatri. Posolite i popaprite.
  8. Izvadite iz pećnice janjeće filee, narežite ih te poslažite na tanjur s jabukama i gljivama. Ukrasite jelo grančicama timijana. Po želji poslužite s pire krumpirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte