priprema

  1. Meso popaprite i posolite. Češanj češnjaka protisnite kroz prešu pa ga pomiješajte sa 60 ml ulja, 1 žlicom soka od limuna i listićima timijana. Meso narežite na porcije, premažite ga marinadom pa ga ostavite da miruje oko pola sata.
  2. Povrće ogulite i narežite – krumpire na kriške, a mrkve i pastrnjake na štapiće. Krumpire, mrkve i pastrnjake kuhajte 10 minuta i zatim ocijedite.
  3. U tavi zagrijte 2 žlice ulja. Kuhano povrće prepržite na ulju tako da poprimi zlatnu boju. Na kraju dodajte špinat i dva češnja češnjaka protisnuta kroz prešu.
  4. Pričekajte da listovi špinata samo lagano uvenu. Posolite, popaprite i začinite s nekoliko kapi soka od limuna.
  5. U preostalom ulju pecite meso oko 3 minute sa svake strane. Nakon toga sve razdijelite na porcije i odmah poslužite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte