priprema

  1. Povrće, osim rajčica, operite, očistite i usitnite. Patlidžan pospite s malo soli.
  2. Rajčice zarežite u obliku križa, prelijte kipućom vodom, ogulite ih, raščetvorite, uklonite im sjemenke te ih narežite na kockice.
  3. Luk i češnjak oljuštite, nasjeckajte i popržite na 2 žlice ulja.
  4. Patlidžan i paprike dodajte luku i češnjaku zajedno s timijanom i lovorovim listom, poklopite i ostavite da lagano vrije 15 minuta.
  5. Nakon 5 minuta dodajte zelene masline, tikvice i rajčice te sve još malo pirjajte dok svi sastojci ne budu gotovi.
  6. Janjeće kotlete operite, posušite i pržite 2-3 minute sa svake strane na preostalom ulju. Izvadite ih, začinite i poslužite s povrćem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte