priprema

  1. Kotlete operite, osušite, lagano stucite, posolite i popaprite.
  2. Iglice ružmarina, oguljeni češnjak i maslinovo ulje zgnječite u mužaru i izmiješajte s nasitno narezanom ljutom papričicom i balzamičnim octom.
  3. Pripremljenom smjesom premažite kotlete s obje strane i ostavite ih da odstoje oko 30 minuta. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
  4. Kotlete najprije kratko ispržite s obje strane u teflonskoj tavi, a potom ih premjestite u posudu za pečenje, podlijte vinom i pecite 20 minuta.
  5. Pečene kotlete izvadite iz posude za pečenje i ostavite da kratko odstoje.
  6. U posudu za pečenje ulijte malo vode, dodajte maslac i brašno pa kuhajte oko 5 minuta, dok se ne zgusne.
  7. Kotlete stavite u umak i poslužite ih uz kuhane krumpire ili uz svježi tamni kruh.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte