priprema

  1. Suhe smokve narežite na kockice i namačite ih 30 minuta u narančinu soku. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Oljuštite češnjak. Operite majčinu dušicu i posušite je.
  2. Janjeće kotlete posolite i popaprite. Zagrijte 1 žlicu maslaca i ulja u vatrostalnoj tavi i popržite meso s obje strane zajedno s češnjakom i majčinom dušicom.
  3. Ispecite ga do kraja u pećnici još 15-20 minuta. Anis i orahe popržite odvojeno u tavi bez masnoće. Sjemenke anisa istucite u mužaru, a orahe sitno narežite.
  4. Ljutiku popržite na 1 žlici maslaca. Dodajte sok od naranče, kockice smokava i sve ostavite da polagano kuha 12 minuta. Na kraju propasirajte.
  5. Razrežite vrh smokve u obliku križa. Ogulite kožicu do polovice, a meso ploda zarežite u obliku križa i malo raširite.
  6. Izvadite meso iz tave i stavite na toplo. Sok od pečenja zakuhajte s 1-2 žlice vode. Dodajte umak od smokava, orahe, začinite anisom i posolite.
  7. Meso podijelite u porcije, poslužite uz umak od smokava i uz svježe smokve. Po želji možete ukrasiti majčinom dušicom i poslužiti s palentom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte