PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Meso dobro posolite i popaprite. Luk oljuštite i narežite na tanke ploške, a cijeli češanj češnjaka, neoljušten, prerežite popola. Krumpir očistite, ogulite i narežite na četvrtine ili na tanke ploške.
  2. U posudi za pečenje rastopite pola maslaca pa na njemu kratko sa svih strana zapecite meso. Izvadite meso te u posudu za pečenje stavite krumpir, na njega luk, a povrh svega janjetinu.
  3. U manjem loncu zagrijte temeljac do vrenja pa u njemu rastopite ostatak maslaca. To prelijte preko krumpira (nemojte prelijevati meso).
  4. Posudu za pečenje pokrijte folijom i pecite 1 sat. Zatim foliju maknite i pecite još 45 do 60 minuta kako bi krumpiri bili zlatnožuti i hrskavi, a meso sasvim pečeno.
  5. Ostavite da odstoji 15 minuta prije posluživanja.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte