PRIPREMA

  1. S janjetine oštrim nožem uklonite višak masnoće, ali nemojte ukloniti svu jer masnoća ipak obogaćuje okus.
  2. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, začine te zgnječen češnjak (oljuštene češnjake stavite na dasku, pospite solju pa gnječite širokom stranom velikog noža dok ne dobijete pastu) i limunovu koricu.
  3. Time dobro natrljajte meso. Stavite ga u plastičnu vrećicu ili foliju ili u posudu s poklopcem pa ostavite u hladnjaku najmanje nekoliko sati, a najbolje preko noći.
  4. Izvadite ga iz hladnjaka pola sata prije pečenja i ostavite na sobnoj temperaturi. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  5. U posudi za pečenje zagrijte ulje pa na njemu sa svih strana zapecite meso. Potom stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 45 do 50 minuta. Za to vrijeme očistite šipak.
  6. Desetak minuta prije kraja pečenja janjetini dodajte sjemenke šipka pa ispecite do kraja.
  7. Pečenu janjetinu prije rezanja ostavite da odstoji oko 15 minuta kako bi meso bilo sočno. Poslužite sa sjemenkama šipka

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte