priprema

  1. Operite poriluk i narežite ga na tanke kolutove. Očistite mrkvu, operite koromač i narežite oboje na manje komade. Narežite pancetu na male trakice.
  2. Na tavici zagrijte 1 žlicu ulja i pržite pancetu. Dodajte povrće, pirjajte dok se ne zazlati, a zatim dodajte i meso. Uz stalno miješanje, pržite meso 6 minuta.
  3. Posolite, popaprite i dodajte ostale začine. Zalijte bijelim vinom pa kad tekućina djelomično ishlapi, dodajte temeljac.
  4. Intenzivno kuhajte dok se tekućina ne reducira do pola pa dodajte maslac i kiselo vrhnje. Smjesom napunite male vatrostalne kalupiće.
  5. Razvaljajte lisnato tijesto na debljinu dva milimetra te izrežite kocke malo veće od promjera vatrostalnih posudica.
  6. Premažite rubove posudica umućenim jajem. Položite tijesto na posudice, vilicom ga probušite u sredini pa premažite preostalim jajem.
  7. Pecite u pećnici na 220 stupnjeva oko 5 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 15 minuta. Poslužite s pirjanim mahunama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte