priprema

  1. Meso operite, posušite i pospite brašnom. Ljutike oljuštite pa ih prerežite na polovice ili četvrtine.
  2. U loncu zagrijte 3 žličice ulja pa na njemu na naglo popržite dio po dio mesa. Potom sve vratite u lonac i propirjajte s ljutikom.
  3. Umiješajte koncentrat rajčice, dolijte 100 ml vina i kuhajte uz miješanje dok se tekućina ne reducira.
  4. Tada dolijte ostatak vina i temeljac, sve dobro posolite i popaprite, poklopite i pirjajte oko 2 sata na tihoj vatri.
  5. Gljive očistite i prebrišite vlažnom krpom, mladi luk očistite i operite pa šampinjone narežite na četvrtine, a luk na kolutiće.
  6. Pirjajte ih zajedno oko 3 minute na preostalom ulju. Gljive s lukom začinite solju, paprom i, po želji, anisom.
  7. Gotove gljive umiješajte u gulaš pa sve skupa poslužite uz široke rezance.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte