priprema

  1. Narežitejunetinu na kockice veličine 2 cm. Popržite ih u 6 žlica ulja, posolite, popaprite i izvadite. Oljuštite i nasjeckajte 3 režnja češnjaka.
  2. U ulju od prženja propirjajte ga sa 3 lovorova lista, štapićem cimeta, po ½ žličice mljevenog muškatnog oraščića, kima i 2 žličice koncentrata rajčice.
  3. Umiješajte meso i 3 žlice crnog vinskog octa. Zatim dodajte i pasirane rajčice, 500 ml vode i crno vino. Kuhajte oko 1 sat.
  4. Kipućom vodom prelijte 1 kg malih glavica luka, ostavite ih da malo odstoje, pa ih ocijedite, oljuštite i dodajte mesu. Ostavite da se pirja još oko 55 min.
  5. Ogulite 500 g manjih rajčica, umiješajte ih i pirjajte sve zajedno još 5 minuta. Začinite, a kao prilog možete poslužiti rižu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte