priprema

  1. Češnjak nasjeckajte pa ga izmiješajte s uljem, solju, paprom i timijanom te time premažite meso.
  2. Stavite ga u posudu u koju ste ulili vino, poklopite i ostavite da se marinira 2 sata. Za to vrijeme povrće očistite i narežite na kocke.
  3. Slaninu prepržite i stavite na stranu. Na masnoći od prženja slanine popržite meso iz marinade. Izvadite ga pa na istoj masnoći 5 min pirjajte povrće.
  4. Pospite ga onda brašnom, podlijte vinjakom, temeljcem i sa 125 ml marinade te kratko prokuhajte.
  5. Dodajte meso, povrće, usitnjene rajčice, peršin i lovor te ostatak marinade, pustite da zavre, djelomično poklopite i pirjajte 3 i pol sata.
  6. Nakon pirjanja izvadite meso da stoji 10-ak minuta. U međuvremenu temeljac od pirjanja i povrće izmiksajte, prokuhajte i po potrebi dodatni začinite.
  7. Naposljetku umiješajte slaninu. Uz ovo jelo ponudite pire-krumpir ili kuhanu tjesteninu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte