Nastavljamo s izvrsnim receptima u izvedbi chefa Andreja Barbijerija, koji će zasigurno oduševiti i nepca najzahtjevnijih gastro entuzijasta. Pročitajte recept i pogledajte kako se priprema neodoljiva francuska delikatesa, junetina pripremljena na burgundski način...

priprema

  1. U širokoj posudi na malo ulja propirjajte luk, stabljiku celera i mrkvu. Kada omekšaju izvadite ih i stavite na tanjur. Na istoj tavi popržite pancetu, a kad je gotova, odložite je na mrkvu i luk.
  2. Meso posolite i uvaljajte u brašno, a zatim ga na istoj tavi popržite na masnoći koja je ostala od pancete. Kada lagano posmeđi, izvadite ga.
  3. Na vruću tavu ulijete 200 ml vina i miješajte da se pomiješa sa sokovima od pečenja. Kuhajte nekoliko minuta dok se tekućina ne reducira.
  4. U široku posudu za pečenje, s pokopcem, posložite luk i mrkvu, pancetu i meso, podljte s reduciranim vinom, zatim dodajte ostatak vina i temeljac, umiješajte šećer i koncentrat rajčice, češnjak i svježe začine. Posolite i popaprite.
  5. Poklopljeno pecite u pećnici na 160 stupnjeva 2 sata. 15-ak minuta prije nego je meso gotovo, promirjajte na maslacu šampinjone.
  6. Nakon dva sata mesu i umaku dodajte šampinjone. Prije posluživanja, umak i meso obilno pospite sitno sjeckanim svježim lišćem peršina.
  7. Krumpir prokuhajte u širokoj zdjeli u posoljenom mlijeku, maslacu, ćešnjaku i slatkom vrhnju dok ne omekša.
  8. Omekšali krumpir zajedno s umakom od vrhnja i mlijeka premjestite u vatrostalnu zdjelu (prethodno namazanu maslacem), popaprite i pecite na 180 stupnjeva, dok krumpir ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite uz meso i umak.

Pogledajte video recept:

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte