priprema

  1. Izrežite peciva, razmrvite ih u zdjelu, dodajte mlijeko i promiješajte. Operite dobro janjetinu i svinjetinu, posušite i narežite na komadiće.
  2. Oljuštite češnjak i propasirajte ga s paprikom. Sameljite meso s djelomično stisnutim pecivom, zasolite i popaprite te dodajte češnjak.
  3. Dobro promiješatjte i pustite da odstoji na hladnom. U međuvremenu izrežite slaninu na komadiće. Pustite da se kiselo zelje ocijedi i izrežite ga. Oljuštite i nasjeckajte luk.
  4. Zagrijte svinjsku mast na tavi, dodajte slaninu s lukom pa zatim i kiseli kupus. Prelijte vinom i konjakom, malo zasolite, dodajte lovorov list i dinstajte pod poklopcem 30 minuta.
  5. Izrežite crijeva u željenu dužinu i zavežite jedan kraj čvrsto ili ga pričvrstite čačkalicom. Napunite crijeva mesnom smjesu i zavežite drugi kraj.
  6. Stavite kobasice u toplu (ne kipuću) vodu i kuhajte 20 minuta. Polegnite kobasicu na kiseli kupus i pecite na 170 °C oko 10 minuta. Ukrasite začinskim biljem i poslužite uz kruščiće.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte