priprema

  1. Oljuštite luk i narežite ga na tanke kolute. Operite jabuke, raščetvorite ih i očistite. Potom ih narežite na komadiće. Rastopite u tavi maslac pa popržite luk.
  2. Potom dodajte jabuke, promiješajte, ulijte vino od jabuka i temeljac, posolite, popaprite te pospite žlicom šećera. Ostavite kratko da se kuha.
  3. U međuvremenu stavite kobasice na lim obložen papirom za pečenje i malo ih zarežite. Pećnicu zagrijte na 180 °C pa pecite kobasice bez dodavanja masnoće oko 15 minuta.
  4. Potom na lim stavite smjesu od luka s jabukama, pomiješajte s timijanom te pospite preostalim šećerom.
  5. Po tome raspodijelite kobasice pa pecite na 190 °C 25-30 minuta. Za vrijeme pečenja premazujte pečenice masnoćom od pečenja.
  6. Umak od pečenja treba imati lagano kiselkast okus. Ako je previše kiseo, dodajte malo šećera te kratko pecite dok se šećer ne karamelira. Poslužite s pire krumpirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte