priprema

  1. Namočite pecivo u mlako mlijeko, dobro ga zgnječite i usitnite. Stavite u zdjelu, dodajte mljeveno meso i jaje. Filete srdelica dobro isperite i sitno izrežite.
  2. Ogulite luk i sitno ga narežite. Zagrijte 2 žlice maslaca i popržite luk da postane staklast. Operite peršin, posušite ga i sitno narežite.
  3. Operite limun, naribajte malo korice, iscijedite sok. Dodajte 2/3 peršina i naribanu limunovu koricu mljevenom mesu. Sve izmijesite, začinite i oblikujte 16 okruglica.
  4. Zakipite juhu i neka okruglice na laganoj vari kuhaju 10 minuta. Oprezno ih izvadite.
  5. Za umak zagrijte ostatak maslaca u velikom loncu, uspite brašno i lagano ga popržite.
  6. Juhu umiješajte polako s pomoću metlice za snijeg kako se ne bi stvorile grudice.
  7. Pomiješajte kapare s limunovim sokom, vrhnjem i vinom, začinite solju, paprom i šećerom. Izmiješajte žumanca i ulijte u gotov umak, nemojte ga više kuhati!
  8. Preostali peršin umiješajte u umak neposredno prije posluživanja. Okruglice od mesa poslužite s umakom od kapara.
  9. Uz to savršeno ide kuhani slani krumpir ili riža.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte