priprema

  1. Oljušteni luk sitno nasjeckajte. Očišćene gljive narežite na ploškice. Meso operite i obrišite.
  2. Zagrijte maslo na tavi pa meso dobro popržite s obje strane. Posolite i popaprite.
  3. Na masnoći od pečenja propirjajte luk, a zatim mu dodajte šampinjone i pirjajte dok ne ispari tekućina. Posolite i popaprite.
  4. Ulijte vrhnje i lagano kuhajte dok ne nastane kremasti umak.
  5. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite kotlete i prelijte ih umakom.
  6. Prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 5 minuta.

Maslo je idealno za prženje mesa: može se zagrijavati do vrlo visokih temperatura, a meso ostaje sočno.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte