priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namočite žemlju u dosta mlake vode. Oljuštite luk i vrlo sitno nasjeckajte.
  2. Umijesite svinjetinu i teletinu s iscijeđenom žemljom, lukom, jajetom i krušnim mrvicama. Smjesu pikantno začinite solju i paprom.
  3. Vlažnim rukama od mesne smjese načinite male okruglice, poslažite ih na lim obložen masnim papirom pa ih pecite u zagrijanoj pećnici 15 min.
  4. U međuvremenu razmutite kocku u 200 ml tople vode, prokuhajte, umiješajte vrhnje, razmućeni škrob i pustite da malo provrije.
  5. Za umak od brusnica izmiješajte marmeladu sa sokom i začinite s malo limunova soka.
  6. Okruglice zvane köttbullari poslužite u umaku od vrhnja i uz to voćni umak od brusnica te kuhani ili prženi krumpir.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte