priprema

  1. Kuhajte meso u temeljcu 10-15 minuta. Potom ga izvadite, narežite na kockice, a temeljac ostavite po strani. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Prerežite smokve po dužini. Mjesto rezanja premažite umakom od senfa i smokava. Omotajte ploškom slanine te učvrstite čačkalicama.
  3. Stavite u kalup za složenac. Na to stavite papar, ružmarin i maslinovo ulje te pecite 10-12 minuta u pećnici.
  4. Zakuhajte vrhnje i 200 ml temeljca te zgusnite dodavanjem škroba. Zgnječite sir vilicom, dodajte ga te miješajte dok se ne rastopi.
  5. Začinite solju, paprom i sokom od limuna. Ugrijte tijesto u pećnici, stavite na tanjure te nadjenite raguom. Nakapajte preostalim umakom od smokava i senfa te umakom od pečenja.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte