priprema

  1. Nasitno nasjeckajte luk i češnjak. Naribajte mrkvu, a celer nasjeckajte. Popržite luk i češnjak na vrućem ulju. Dodajte mrkvu i celer te propirjajte.
  2. Potom dodajte i popržite mljeveno meso. Začinite solju, paprom, čilijem i origanom. Dodajte i popržite koncentrat rajčice.
  3. Dodajte pire od rajčice pa kuhajte oko 30 minuta. Popržite brašno na vrućem maslacu. Zakuhajte u tome temeljac i mlijeko uz stalno miješanje, a potom začinite.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Narežite mozzarellu na ploške. Tikvice i/ili patlidžan narežite na kolutove (prethodno posolite i ostavite da se ocijedi tekućina).
  5. Namastite kalup za pečenje, slažite tijesto, mljeveno meso, mozzarellu, tikvice i/ili patlidžan te umak.
  6. Na kraju prelijte bešamelom te pospite parmezanom. Pecite oko 40 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte