priprema

  1. Lisnato tijesto odmrznite, čili očistite, luk i češnjak oljuštite, a mrkvu ogulite. Sve nasjeckajte i pomiješajte s mljevenim mesom.
  2. Začinite peršinom, vlascem, solju i paprom. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  3. Oko ¾ tijesta stavite na radnu površinu posutu brašnom, izvaljajte i položite u duguljasti pravokutni kalup (1,5 l sadržine). Na to stavite pola mljevenog mesa.
  4. Jaja oljuštite i poslažite na smjesu po dužini jedno do drugoga, prekrijte ih preostalom smjesom od mljevenog mesa te preklopite lisnatim tijestom.
  5. Preostalo lisnato tijesto izvaljajte, narežite na trakice i poslažite na roladu – pritom pazite da ostane između prostora kako bi za vrijeme pečenja para mogla izlaziti.
  6. Roladu pecite u pećnici 50-60 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte