priprema

  1. U većoj tavi zagrijte ulje, dodajte zgnječeni češnjak i timijan pa sve popržite dok ne puste arome.
  2. Svinjski file operite i dobro posušite pa ga stavite na zagrijano aromatizirano ulje. Zapecite ga sa svih strana, stalno okrećući oko 10 minuta.
  3. Zatim ga izvadite na tanjur i držite na toplom. U tavu ulijte vino i deglazirajte je mješajući kuhačom.
  4. Nakon par minuta kad alkohol ispari vratite file u tavu, posolite ga i popaprite, smanjite vatru i poklopite tavu kako bi se meso polako pirjalo sat vremena.
  5. Povremeno okrećite file te po potrebi podlijevajte vrućom vodom. File izvadite iz tave i pustite da se malo ohladi.
  6. U istu tavu ulijte temeljac, dodajte šampinjone narezane na listiće pa kuhajte otprilike 10 minuta, a zatim umiješajte vrhnje za kuhanje i kuhajte nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
  7. Lungić narežite na ploške i prelijte ga umakom. Jelo poslužite uz kuhanu rižu, tjesteninu ili pire-krumpir.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte