priprema

  1. Sve začine dobro izmiješajte, spremite u teglicu i koristite prema potrebi. Pileći file očistite i prepolovite. Svaki komad natrljajte mješavinom začina i morskom solju.
  2. Ostavite ih u hladnjaku kako bi se marinirali dok pripremate ostale namirnice.
    Luk i mrkvu narežite na trakice, a češnjak i đumbir zgnječite u mužaru kako biste dobili gustu pastu.
  3. U tagineu ili plitkoj velikoj tavi pržite luk i mrkvu dok ne omekšaju i lagano se karameliziraju. Dodajte pastu od češnjaka i đumbira te kratko pržite.
  4. Dodajte pripremljenu piletinu te nastavite pržiti kako bi piletina dobila lijepu boju.
  5. U vrućoj vodi rastopite prstohvat šafrana pa time podlijte piletinu, dodajte suhe marelice i pustite da prokuha.
  6. Poklopite, maknite s vatre i ubacite u pećnicu zagrijanu na 150 °C. Pecite poklopljeno od sat i petnaest minuta do sat i pol. Pečeno jelo obilno pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz kuhani kus-kus.

Izvor: Sensaklub.hr

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte