priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Natrljajte gusku solju, paprom i mljevenom paprikom. Ogulite jabuke, očistite ih i usitnite.
  2. Oljuštite luk, nasjeckajte ga i staklasto propirjajte na maslacu. Dodajte jabuke i pirjajte ih 3 minute. Potom dodajte kestene, timijan i pelin.
  3. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Time nadjenite gusku te zatvorite otvor s pomoću čačkalica ili kuhinjskog konca.
  4. Gusku (s prsima prema dolje) stavite u vrećicu za pečenje, zatvorite i probodite nekoliko puta gornju stranu. Stavite na hladan lim.
  5. Ispod stavite posudu za masnoću te pecite oko 3 sata. Zarežite foliju s donje strane kako bi u posudu iscurila masnoća i umak od pečenja.
  6. Potom uklonite vrećicu. Gusku okrenite, premažite s 50 ml piva pa pecite još 30-60 minuta. Začinite umak od pečenja.
  7. Pomiješajte škrob i 75 ml piva pa time zgusnite umak. Odličan prilog kuhani krumpir..

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte