priprema

  1. Marelice narežite na kockice. Luk ogulite i narežite na sitne kockice. U loncu zagrijte 1 žlicu ulja. Luk pirjajte na ulju na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast.
  2. Dodajte marelice, posipajte ih šećerom, a zatim pričekajte da se uz miješanje lagano karameliziraju.
  3. Dolijte vinski ocat, a zatim sve pirjajte 4-5 minuta uz neprekidno miješanje. Ostavite smjesu da se ohladi, a zatim umiješajte obje vrste senfa.
  4. Medaljone kratko isperite pod mlazom hladne vode i posušite. Posolite ih i popaprite.
  5. U tavi zagrijte preostalo ulje. Režnjeve češnjaka ogulite i lagano ih zgnječite.
  6. Ružmarin operite pod mlazom hladne vode, otresite vodu, a zatim ga zajedno sa češnjakom stavite u tavu.
  7. Meso pecite u tavi na srednje jakoj vatri 3-4 minute sa svake strane. Medaljone poslužite s mješavinom marelica i senfa.
  8. Ako želite, meso prije posluživanja možete ukrasiti i grubo zdrobljenim zrnima papra te s malo morske soli.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte