priprema

  1. Meso operite i posušite. Ljutiku oljuštite, razrežite i stavite u lonac. Češnjak, ploške limuna i 3 žlice maslinova ulja pomiješajte.
  2. Tu marinadu prelijte po mesu. Poklopite ga i ostavite 2 sata u hladnjaku. Tikvice i patlidžan operite, očistite i narežite na veće komade.
  3. Preostalo ulje ugrijte u loncu i ocijeđeno meso popržite. Posolite ga i popaprite. Ljutiku i povrće dodajte te propirjajte. Umiješajte koncentrat rajčice i brašno.
  4. Vino, temeljac i začinsko bilje dodajte te začinite solju i paprom. Sve zakuhajte, poklopite i 30 minuta kuhajte.
  5. Gotovo jelo poslužite uz palentu, kuhanu tjesteninu, pire-krumpir ili svježi crni kruh.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte