priprema

  1. Meso rastvorite u šnicle debljine oko 1-1,5 cm, pa ga narežite na ukupno 9 do 12 traka podjednake dužine.
  2. Napravite pletenice tako da za svaku upotrijebite po 2 trakice mesa i pletite ih oko grančice ružmarina. Krajeve dobro učvrstite čačkalicama.
  3. Posolite i popaprite meso i pecite na nauljenoj grill tavi dok ne dobije lijepu boju. Kada je meso pečeno izvadite ga sa strane na toplo mjesto.
  4. Na masnoći od prženja propirjajte luk dok ne omekša pa ulijte vrhnje. Začinite muškatnim oraščićem te solju i paprom po ukusu te kuhajte 10-ak minuta.
  5. Zatim pripremite pire krumpir. Oguljeni krumpir narežite na kocke, stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte 10-15 minuta dok krumpir ne omekša.
  6. Krumpir ocijedite i gnječilicom za krumpir napravite pire. Dodajte maslac, vruće mlijeko, vlasac i sve dobro izmiješajte. Mesne pletenice poslužite tople sa umakom i krumpirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte